FUNDERA till AGERA – Detta är mitt “hemliga” verktyg för framgång!

Jag har många gånger funderat på vad det är som gör mig till en ”agerande person”.

Ja jag funderar massor och då menar jag MASSOR men jag agerar också väldigt ofta. Jag hör ofta från folk runt omkring mig att de funderar på att göra något, funderar på att förändra något, funderar på att ta steget osv men de funderar och funderar och ingenting händer. Det tar ofta stop där.

Jag började fundera på vad för typ av egenskaper jag har som möjligen kan vara min drivkraft i detta. Som gör att jag inte lutar mig tillbaka och blir passiv i alla dessa funderingar. Självklart så finns det aldrig endast EN orsak, EN anledning eller ETT svar, vi är människor och allting är mer komplext än så. Jag hittade tre starka komponenter i min personlighet, tre ganska tydliga egenskaper som jag så länge jag själv kan minnas har hittat styrka i.

Jag är NYFIKEN, MODIG & ENVIS.

Jag får ofta höra ”Åh du är så modig som vågar resa så långt helt själv”, ”Åh du är så modig som vågar ta steget vidare”, men man är inte ”bara” MODIG, när du väl är modig då har du ju redan agerat så vad är det då som får dig att faktiskt agera. Jag är helt säker på att både NYFIKENHETEN och ENVISHETEN har större roll i att själva agerandet sker. MODIG är något som folk utifrån anser att man är när man väl gör vissa saker. Men vad var det som fick dig att göra det då? Jag tror att NYFIKENHETEN skapar MOD, att det ofta resulterar i att man är för nyfiken för att låta bli. Vad händer om jag gör så här? Vad händer om jag säger så istället för så här? Vad händer om….?

Utan nyfikenheten så lär situationen du befinner dig i förbli oförändrad.

Jag är både NYFIKEN och ENVIS.

Nyfiken på mig själv, på livet och på framtiden men är det någon egenskap som jag skulle kunna tacka för mycket och som jag anser är en av mina ”SUPERPOWERS” så är det helt klart ENVISHETEN. Utan NYFIKENHETEN är det väldigt lätt att bli passiv men även om du är nyfiken och vill agera så krävs det i stort sett alltid lite ENVISHET för att komma ännu ett steg närmre AGERANDET för vägen dit är sällan mjuk och rak. Du lär stöta på hinder på vägen.

Alla som känner mig vet att jag är envis (på både gott och ont). Vill jag något så är jag villig att slåss för det. Som mitt motto säger ”EVERYTHING WORTH HAVING IS WORTH FIGHTING FOR”.

Envishet pratas oftast om som en negativ egenskap men jag skulle vilja säga att min envishet oftare ger mig något positivt tillbaka än något negativt. Det gäller bara att lära sig att använda den på rätt sätt i olika situationer och detta tror jag att man lär sig med hjälp av mognad och livserfarenhet.

När jag var mindre och inte fick/kunde ta hand om mig själv så var min envishet nog mer av en ”negativ egenskap” men sedan den dagen jag flyttade hemifrån för att klara mig själv så har den för det mesta varit en väldigt POSITIV EGENSKAP. Då jag dessutom bara vara 16 år gammal och fortfarande gick i skolan så var den mer välbehövd än för många andra. Vad fasen hade jag gjort utan min envishet!? Ja det kan man ju undra för något TÅLAMOD HAR JAG INTE. Inte så långt ögat kan nå. Det krävs ENVISHET och lite ”JÄVLA ANAMMA” för att överleva i denna tuffa värld det är en sak som är säker.

VÅGA VARA ENVIS och stå upp för DEN DU ÄR, DET DU VILL och för DET DU TROR PÅ!

Leave a Reply