Kan man “SÄGA UPP” Livet?

Ibland önskar man att man kunde det, bara avsluta allt med en simpel underskrift. Allt annat går ju att avsluta. Gymkortet, arbetsgivarkontraktet, vänskapen som inte blev som man tänkt sig, mobilabonnemanget…JA det mesta går att avsluta.

Men LIVET då…ja självklart man kan avsluta livet, många har gjort det förr och varje dag avslutas tusentals liv av olika anledningar men jag vill ju inte dö, jag skulle aldrig någonsin ens fundera på att ta livet av mig, jag vill ju LEVA…men inte just DETTA livet.

Det var när denna olustiga känslan intog min kropp som hjärnan började fundera och jobba på högvarv. Det sattes igång en tankeverksamhet om LIVET, ATT LEVA & om att vara LYCKLIG. Att jag har ETT ENDA LIV och att jag antingen får ”säga upp” det eller LEVA det. Eftersom den fysiska uppsägningen inte var ett alternativ så fanns det bara ett alternativ kvar – LEVA!

Jag har levt mitt liv många gånger till fullo och säkerligen mycket mer än många andra hinner med under en livstid men de senaste åren har inte varit likt de andra, livet har stagnerat och den gnistan som alltid funnits inuti mig har långsamt slocknat. Att inse detta har gjort mig ledsen och besviken på mig själv. Jag har full koll på att jag är den enda som kan förändra men har inte haft orken, detta nuvarande ”livet” har sugit musten ur mig.

Jag tänker att det ”Kroppsliga LIVET” rullar på så länge hjärtat slår. Självklart går det livet också att påverka positivt eller negativt genom vilken typ av livsstil du väljer att leva men vissa sjukdomar eller olyckor kan vi inte rå för.

Det ”Själsliga LIVET” däremot kan vi påverka utan gränser. Jag väljer att kalla det det ”Själsliga LIVET” och tänker då på den delen av livet som styrs av KÄNSLOR som i sin tur styr dina BESLUT som i sin tur avgör hur din vardag blir och ser ut. Det livet vi lever varje dag, den dagen vi vaknar upp till på morgonen och den dagen vi har i bagaget när vi lägger oss för att sova på kvällen, kanske t.o.m det vi drömmer om på nätterna. Har du tänkt på att det faktiskt är DU som har makten över detta livet, det SJÄLSLIGA LIVET!?

Jag bestämde mig en dag för att sluta plåga mitt ”Kroppsliga liv” med det ”Själsliga livet” jag lever idag, SÄGA UPP nuet och börja om på nytt. Insåg att även om det inte går att SÄGA UPP livet i det stora hela så kan man säga upp en massa andra saker för att skapa förändring, göra sig av med energitjuvar i vardagen och skapa de bästa möjliga förutsättningarna för ett LYCKLIGT LIV. För jag vill vara lycklig, JAG ÄLSKAR LIVET!

 Jag tänkte: ”Gör nu det du är bäst på Josefine! Planera, agera och äventyra livet litegrann, KÖR!

Detta agerande blev resultatet:

 • Avsatte tid för en kaffe, en penna och ett papper. Skrev ner vad som gör mig lycklig kontra vad som gör mig mindre lycklig. Skrev även ner VAD jag behövde göra och NÄR för att få det som jag ville ha det och vem/vilka jag behövde kontakta för att få den informationen jag behövde för att verkställa planen – CHECK!
 • Började räkna på en budget. Kan jag resa? Hur mycket pengar behöver jag? När har jag den summa pengar som behövs för att jag ska kunna vara borta så länge som jag tänkt – CHECK!
 • Började spara pengar på olika konton för att ha koll på att jag hade pengar till resan, kostnader hemma under resan, kostnader hemma när jag kommer hem för överlevnad ett tag utan jobb etc – CHECK!
 • Datum för avresa – CHECK!
 • Uppsägning av lägenheten – CHECK!
 • Meddela anställningar om ”tjänstledighet” – CHECK!
 • Släppa taget om företaget – CHECK! (Inte det lättaste när detta har varit det man har andats och levt för senaste året och i huvudet många år tillbaka sedan start 2012.)
 • Meddela klienter och samarbetspartners om att FOCUS ON FITNESS tar en paus – CHECK!
 • Fixat flytthjälp – CHECK!
 • Fixat städhjälp – CHECK!
 • Sorterat och slängt saker hemma samt börjat packa – CHECK!

Och nu idag har jag även:

 • Beslutat mig för första STOP på resan, vart reser jag – CHECK!
 • Fixat Visum till detta land – CHECK!
 • Dragit igång en tankeverksamhet om vart resan leder sen men inget bestämt – CHECK!

SÅ ”enkelt” var det– JUST DO IT säger jag!

Leave a Reply